Contents
- 1 BİLSEM uygulama sınavı nasıl yapılıyor?
- 2 Bilsemi kazanmak ne işe yarar?
- 3 BİLSEM Sınavı Başvuru ne zaman 2022?
- 4 Bilseme nasıl hazırlanmalı?
- 5 Bilsem sınavı neye göre belirlenir?
- 6 Bilsem sınavında başarılı olanlar ne oluyor?
- 7 Bilsem kimler başvurabilir?
- 8 Bilsem sınavı nedir kimler katılabilir?
- 9 Bilsem kazananlar kaç yıl eğitim veriyor?
- 10 Bilsem Sınavı Ne Zaman 2021 2022?
- 11 Bilsem süreci nedir?
- 12 Bilsem öğrencisi ne demek?
- 13 Bilsem sınavına hazırlanılır mı?
- 14 Bilsem öğrenci kaydı nasıl yapılır?
- 15 Bilsem sınavı başvuruları ne zaman?
BİLSEM sınavları interaktif olarak yapılmaktadır. Tablet üzerinden sınavlara katılım sağlanabilmektedir. BİLSEM sınavlarında belirli bir düzeyde başarı elde eden kişilerin sonrasında ise kayıt işlemleri tamamlanır ve özel olarak eğitim almaya hak kazanırlar.
Bilsemi kazanmak ne işe yarar?
Bu yüzden Bilsem ‘e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.
Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos’ta ilan edilecek.
Bilseme nasıl hazırlanmalı?
Bilsem Sınavına Nasıl Hazırlanılır?
- Yetenekleriyle Alakalı Aktiviteler Oluşturmak.
- Kitaplarla Değil, İnteraktif Uygulamalarla Hazırlanmak.
- Manevi Destek Sunmak ve Stres Yönetimi.
- Sağlığa Özen Gösterme.
- Sınavın İçeriğini ve Zekâ Testi Türünü Öğrenmek.
BİLSEM sınavlarına dair en merak edilen konu, BİLSEM sınav sonuçlarının nasıl hesaplandığıdır. Türkiye genelinde yapılan sınav tamamlandıktan sonra yetenek alanları kapsamında sonuçlar, ülke ortalaması baz alınarak belirlenir. Grup taramasında başarılı olan öğrenciler bireysel değerlendirmeye hak kazanır.
Bu yüzden Bilsem ‘e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.
Bilsem kimler başvurabilir?
BİLSEM sınavına kimler girebiliyor? Bu sınava ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri girebiliyor. Genel zihinsel, resim ve müzik alanında yaşıtlarından farklı olarak başarı gösterenler belirleniyor. Yetenekli öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından saptanarak aday gösteriliyor.
Öğrencilerin sınava girebilmesi için sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmiş olmaları gerekmektedir. Bilsem sınavına sadece birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilmektedir. Bu sınav, tablet üzerinden interaktif olarak yapılan bir sınavdır.
Bilsem kazananlar kaç yıl eğitim veriyor?
BİLSEM ‘ deki eğitim süresi öğrencinin kuruma kayıt yaptırması ile başlamakta olup, Uyum (40 saat veya 2 ay), Destek Eğitimi (1 Yıl ), Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme (2 yıl ), Özel Yetenekleri Geliştirme (2 Yıl ), Proje Üretimi/Yönetimi (Süre belirtilmemiş) şeklinde öğrencinin ilk, orta ve lise eğitim hayatı boyunca
BİLSEM SINAVI NE ZAMAN? 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Bireysel değerlendirme sınavı ise 13 Haziran-12 Ağustos tarih aralığında gerçekleşecek. Bu sınavın sonuçları ise 19 Ağustos tarihinde açıklanacak.
Bilsem süreci nedir?
BİLSEM, tam adıyla Bilim ve Sanat Merkezleri, özel yetenekli öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim almaları için okullarının yanı sıra devam ettikleri eğitim kurumlarıdır. Süreç, “Bilim ve Sanat Merkezleri Tanılama Süreci ” olarak da bilinmektedir.
Bilsem öğrencisi ne demek?
BİLSEM ya da tam ismiyle Bilim ve Sanat Merkezleri, Türkiye’deki özel yetenekli öğrencilerin yetenekli oldukları alanları fark etmeleri ve yetenekleri doğrultusunda gelişebilmeleri amacıyla, okullarına ek olarak eğitim alabilecekleri kurumlar olarak tanımlanıyor.
Bilsem sınavları; grup tarama uygulaması ve bireysel yeteneklerin değerlendirilmesi olarak 2 aşamadan oluşur. Bu sınavlar bilgiye dayalı değil, zihinsel becerilere dayalı sınavlardır. Bu nedenle, kitaplardan herhangi bir konuyu ezber yaparak BİLSEM sınavına hazırlanılamaz.
Bilsem öğrenci kaydı nasıl yapılır?
Bilsem ‘de eğitim almaya hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerinde, bağlı oldukları ildeki Bilim ve Sanat Merkezi’ne doğrudan müracaat ederek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK? Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğrenciler 19 Şubat – 8 Mayıs 2022 arasında yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 19 Ağustos’ta ilan edilecek.