Bilim ve Sanat Merkezi, örgün eğitim kurumlarına devam eden ve zihinsel alan, resim veya müzik alanında özel yetenekli olduğu uzmanlar tarafından tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak için okul saatleri dışında destek eğitimi vermek üzere açılmış olan bağımsız bir özel
- Bilim ve Sanat merkezi öğretmenleri çeşitli hizmet içi eğitimler yoluyla kendilerini geliştirirler. Ayrıca kurum içi hizmet içi eğitimlerde öğretmenlerin kendilerini geliştirmelerinde önemli rol oynar. Açılan TÜBİTAK kursları, proje hazırlama seminerleri de öğretmenlerin katılımı kendilerini geliştirmede önemli etkenlerdendir.
Contents
- 1 Bilsemi kazanmak ne ise yarar?
- 2 Bilim ve sanat Merkezi sınavı kazanınca ne oluyor?
- 3 Bilim ve sanat Merkezi ne işe yarar?
- 4 2020 2021 Bilsem sınavı ne zaman?
- 5 Bilsemde neler yapılır?
- 6 Bilsem kimler başvurabilir?
- 7 Bilsem kazananlar kaç yıl eğitim veriyor?
- 8 Bilsemi kazanan öğrenciler istediği okula kaydını yaptırabilir mi?
- 9 Bilsem Sınavı kaçıncı sınıflara yapılıyor?
- 10 Sanat Merkezi ne işe yarar?
- 11 Bilim sanat Merkezleri açılacak mi?
- 12 Bilsem kaçıncı sınıfa kadar devam eder?
- 13 Bilsem Sınavı Başvuru ne zaman 2022?
- 14 Bilsem sınavına 4 Sınıflar girebiliyor mu?
- 15 Ortaokullar için Bilsem Sınavı var mı?
Bilsemi kazanmak ne ise yarar?
Bu yüzden Bilsem ‘e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.
Bireysel değerlendirme sınavını başarıyla geçen öğrenciler, başarılı oldukları yetenek alanlarında (resim, müzik veya genel zihinsel yetenek) Bilim ve Sanat Merkezine kaydolmaya hak kazanırlar ve o alanlarda eğitim alırlar.
Bilim ve sanat Merkezi ne işe yarar?
“ Bilim ve sanat merkezi, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli çocuk/öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumudur.”
BİLSEM SINAVI NE ZAMAN? 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Bireysel değerlendirme sınavı ise 13 Haziran-12 Ağustos tarih aralığında gerçekleşecek. Bu sınavın sonuçları ise 19 Ağustos tarihinde açıklanacak.
Bilsemde neler yapılır?
Bilsem Nedir?
- a) Uyum (Oryantasyon),
- b) Destek Eğitimi;
- c) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme,
- ç) Özel Yetenekleri Geliştirme,
- d) Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.
Bilsem kimler başvurabilir?
BİLSEM sınavına kimler girebiliyor? Bu sınava ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri girebiliyor. Genel zihinsel, resim ve müzik alanında yaşıtlarından farklı olarak başarı gösterenler belirleniyor. Yetenekli öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından saptanarak aday gösteriliyor.
Bilsem kazananlar kaç yıl eğitim veriyor?
BİLSEM ‘ deki eğitim süresi öğrencinin kuruma kayıt yaptırması ile başlamakta olup, Uyum (40 saat veya 2 ay), Destek Eğitimi (1 Yıl ), Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme (2 yıl ), Özel Yetenekleri Geliştirme (2 Yıl ), Proje Üretimi/Yönetimi (Süre belirtilmemiş) şeklinde öğrencinin ilk, orta ve lise eğitim hayatı boyunca
Bilsemi kazanan öğrenciler istediği okula kaydını yaptırabilir mi?
Çocuğunuz bilsem sınavını kazandıysa, istediğiniz okula kaydını naklini gerçekleştirebilisiniz. Millî Eğitim Bakanliği Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumlari Yönetmeliğinin, 3. bölümü olan Okul Tespiti, Kayıt Kabul ve Devam madde (4) bunun olabileciğini göstermektedir.
Farklı alanlardaki üstün yetenekli öğrencilerin katıldığı BİLSEM sınavı için başvurular başlıyor. Öğrenciler BİLSEM sınavı için yetenek alanlarına göre sınıflandırılmak için 10-21 Ocak arasında aday gösterme işlemi için kayıt yaptıracaklar. BİLSEM sınavına 2022 yılında 1. 2. 3. ve 4. sınıflar girecek.
Sanat Merkezi ne işe yarar?
Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel
Bilim sanat Merkezleri açılacak mi?
Milli Eğitim Bakanlığınca, 15 Şubat’tan itibaren kademeli başlatılacak yüz yüze eğitime ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Buna göre, Bilim ve Sanat Merkezleri de 1 Mart itibarıyla ortaokul 8. sınıflarla birlikte yüz yüze eğitime geçecek.
Bilsem kaçıncı sınıfa kadar devam eder?
Bilsem okulları, 81 ilde 135 merkezde hizmet vermektedir. BİLSEM KAÇINCI SINIFA KADAR DEVAM EDER? Eğitim döneminde Bilim ve Sanat Merkezleri’ne 1, 2, ve 3. Sınıf öğrencileri kabul edilmektedir. Eğitimler 3. sınıfa kadar devam etmektedir.
Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos’ta ilan edilecek.
Öğrencilerin BİLSEM sınavına girebilmesi için sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmiş olmaları gerekmektedir. Bilim ve Sanat Merkezleri’ne bu yıl 1, 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencileri kabul edilmektedir.
Bilim ve Sanat Merkezleri; okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını